Contactoare electrice


Contactor  RG125 A
Contactor AR 250A
Contactor de comanda CC 6A
Contactor de comanda CCS 10A
Contactor de forta RG100 A
Contactor de forta TCA 10A
Contactor de forta TCA 6A
Contactor electric RG80 A
Contactor RG / TCA 10
Contactor RG / TCA 125A
Contactor RG / TCA 16
Contactor RG / TCA 200
Contactor RG / TCA 25
Contactor RG / TCA 250
Contactor RG / TCA 32A
Afişare 1 - 15 din 39 (3 pagini)

Contactoare electrice și contactoare trifazate utilizate pentru pornirea sau oprirea unui circuit electric

  Contactoare electrice sunt practic dispozitive de comutare electrică. Un contactor este un tip special de releu, dar există o diferență de bază între contactor și un releu. Contactoare electrice sunt utilizate mai ales în aplicații în care este implicată o capacitate de încărcare mai mare a curentului, în timp ce releele sunt utilizate pentru aplicații cu curent mai mic.
Contactoare electrice sunt produse compacte și pot fi montate cu ușurință pe teren, având dimensiuni compacte. De obicei, aceste dispozitive dispun de contacte multiple. Contactele sunt în mare parte deschise și oferă putere de funcționare a sarcinii de fiecare dată când bobina contactorului este alimentată.
Contactoarele sunt utilizate în mod popular cu motoarele electrice, iar specialiștii de la Motor Industry vă dau toate detaliile de care aveți nevoie pentru a alege contactoare electrice potrivite nevoilor dvs. Există diferite tipuri de contactoare și fiecare tip are propriul set de caracteristici și capacități.

  Există diferite tipuri de contactoare electrice și fiecare tip are propriul set de caracteristici, capacități și aplicații. Contactoarele pot sparge curentul pe o gamă largă de curenți, de la câteva amperi la mii de amperi și tensiuni de la 24 VDC la mii de volți. În plus, aceste dispozitive electrice au dimensiuni variabile, de la dimensiuni portabile la dimensiuni care măsoară un metru sau o curte pe o parte (aproximativ).
Cea mai comună zonă de aplicare pentru contactoare electrice este încărcarea cu curent mare. Contactoarele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a manipula curenți de peste 5000 amperi și putere mare de peste 100 kW. Curenții grei ai motorului produc arcuri atunci când sunt întrerupți. Aceste arce pot fi reduse și controlate folosind contactoare electrice. Aplicațiile trifazate fac apel la contactoare trifazate, în timp ce releele trebuie rezervate pentru o singură fază.

Care sunt componentele acestor contactoare electrice?

  Contactoare electrice au trei componente importante. Bobina sau electromagnetul - aceasta este cea mai importantă componentă a unui contactor. Forța motrică necesară pentru închiderea contactelor este asigurată de bobina sau electromagnetul contactorului. Bobina sau electromagnetul și contactele sunt protejate de o carcasă. Carcasele sunt utilizate în orice altă aplicație, contactoarele au, de asemenea, o carcasă, care asigură izolare și protecție împotriva personalului care atinge contactele. Carcasa de protecție este fabricată din diferite materiale, cum ar fi policarbonat, poliester, materiale plastice termorezistente și altele.
În general, contactorul cu cadru deschis are o carcasă suplimentară, care protejează dispozitivul de intemperii, pericole de explozie, praf și ulei. Contactul este o altă componentă importantă a acestui dispozitiv electric. Sarcina de transport curentă a contactorului este realizată de contacte. Există diferite tipuri de contacte în contactoare electrice și anume arcuri de contact, contacte auxiliare și de alimentare. Fiecare tip de contact are un rol individual.

Cum funcționează contactoare trifazate și contactoare electrice

  Contactoare trifazate și contactoare electrice sunt dispozitive electromecanice la fel ca releele, cu o bobină electrică de solenoid aranjată pentru a închide contactele mecanice atunci când sunt alimentate. Contactoare trifazate tipice încorporează un mecanism cu arc la fel ca relele, dar este mai mare și mai puternic să deschideți pozitiv contactoare electrice de încărcare atunci când bobina este dezactivată. În caz contrar, curentul mare poate provoca o defecțiune a contactelor dacă se sudează între ele. De asemenea, datorită încărcărilor mai mari, există mai multe arcuri pe măsură ce contactele sunt deschise.
Prin urmare, contactoare electrice au dispozitive pentru a ghida arcul departe de contacte pentru a stinge sau suprima rapid arcul și a păstra contactul. Dispozitive mai specializate numite contactoare electrice de vid pot fi utilizate pentru comutarea tensiunilor mai mari de 600Vac deoarece arcurile se sting rapid în vid. Curentul care trece prin contactor excită electromagnetul.

  Electromagnetul energizat creează apoi un câmp magnetic. Acest lucru face ca miezul contactorului să miște armătura. Circuitul este apoi completat între contactele fixe și cele în mișcare printr-un contact normal închis (NC) permițând curentului să treacă prin contacte către sarcină. Când curentul este oprit să treacă, bobina este dezactivată și deschide circuitul.
Contactele contactoarelor se pot deschide și închide rapid, motiv pentru care sunt capabile să facă față sarcinilor mai mari. Deoarece contactorii sunt proiectați pentru a deschide și închide rapid contactele, contactele în mișcare pot sări în timp ce se ciocnesc rapid cu contactele fixe. Contactele bifurcate sunt utilizate în multe contactoare trifazate pentru a evita provocarea unui scurt.
Când curentul este eliminat, bobina este dezactivată și deschide circuitul. Cantitatea mică de energie este consumată de bobina contactorului în timpul funcționării sale. Pentru a reduce cantitatea de energie evacuată de bobina contactorului în timpul funcționării, sunt utilizate circuite economizor.

Timpul de utilizare al unui contactor electric 380v

  Contactor electric 380v are o speranță de viață sau o viața de contact a acestuia este una dintre cele mai mari preocupări ale unui utilizator. Este firesc ca un contactor electric 380v să fie deschis și închis mai frecvent. Astfel durata de viață a contactorului începe să scadă. Deschiderea și închiderea contactelor creează un arc electric, care generează căldură suplimentară.
Producția continuă a acestor arce poate deteriora suprafața de contact a unui contactor electric 380v. Mai mult, arcurile electrice provoacă urme de arsuri și arsuri, care în cele din urmă înnegresc contactele. Cu toate acestea, depozitul negru sau oxidul de pe contacte le face și mai capabile să conducă electricitatea eficient. Cu toate acestea, atunci când contactele sunt uzate și corodate într-o mare măsură, atunci este necesar să le înlocuiți. Nu este important doar să închideți contactele rapid, ci și să reduceți sărirea contactelor. Acest lucru ajută la reducerea uzurii.

contactoare electrice
contactoare trifazate
contactor electric 380v