Frane circulare cu saboti tip F.C.


Afişare 1 - 14 din 14 (1 pagini)

S.C. RSCE ENERGY SERV S.R.L. comercializeaza o gama foarte larga de  Frane circulare cu saboti tip FC 

Se folosesc la dispozitivele de franare ale macaralelor, sau la reglarea parametrilor de lucru pentru o instalatie de ridicat (macarele, automacarale, poduri rulante, etc.).

Ce este o frana circulara și de ce contează să înțelegeți principiile de funcționare?

  Frana circulara este o componentă cheie a siguranței macaralei. Acesta servește ca un mecanism de frânare secundar al dispozitivului de ridicare a macaralei, controlând viteza de scădere a sarcinilor nominale și împiedicând sarcinile să cadă liber. Ca alternativă, unele macarale au o frână de sarcină electrică, care îndeplinește aceeași funcție.
În plus, frana circulara este concepută pentru a ajuta frâna de reținere a motorului să mențină sarcina la loc atunci când motorul de ridicare nu mai funcționează, dar dacă frâna de reținere nu ar trebui să fie setată, frana circulara se va opri și va ține sarcina sau cel puțin sarcina să coboare încet la o viteză controlată. Tot cuplul unui motor de ridicare este aplicat la ridicarea sarcinilor. Cu toate acestea, în faza de coborâre, gravitația preia, iar frana circulara este în poziție pentru a contracara tragerea gravitațională pentru a asigura o coborâre sigură și controlată a sarcinii.

  Rolul pe care îl are frana circulara este limitat, dar este încă esențial pentru siguranța operatorilor, precum și a echipamentelor. Din acest motiv, inspecțiile și întreținerea periodică sunt esențiale. Cel mai bun sfat pentru întreținerea în funcționalitate pentru o frana circulara este să respectați specificațiile producătorului. Unele necesită o demolare a cutiei de viteze pentru a permite o inspecție amănunțită. Alții solicită un test anual de sarcină pentru a verifica funcționalitatea pentru frana circulara - în unele cazuri specificând un test la 25% din capacitatea nominală.
O frână cu disc sau o frane circulare cu saboti - este eliberată manual pentru a vedea dacă frâna de sarcină mecanică menține sarcina sau cel puțin menține coborârea la o rată sigură și controlată. Cu toate acestea, dacă încărcătura scade, știm că frana circulara este sub capacitate și va necesita o reconstruire sau o curățare bună.

Cum funcționează o frana circulara la dispozitivele de frânare ale macaralelor

  Frana circulara este un dispozitiv care necesită întreținere de rutină pe care nu trebuie să o ignorați, conform specialiștilor de la Motor Industry. Piesele de frână au o durată de viață și trebuie reparate periodic și uneori înlocuite pentru a funcționa corect. Din fericire, mașina sau camionul dvs. vă oferă de obicei câteva semnale clare că frânele sunt datorate.
Uneori sunt zgomote inofensive care nu necesită reparații sau au soluții simple. Frânele dvs. sunt cele mai importante componente de siguranță ale vehiculului dumneavoastră. Deci, dacă observați oricare dintre următoarele semne de avertizare obișnuite cu privire la problemele de frânare, este timpul să solicitați unui profesionist să vă verifice mașina sau camionul. Veți conduce mai sigur și veți îndepărta daunele mai scumpe dacă aveți grijă de sistemul de fânare și de frana circulara. Primul lucru de verificat cu orice problemă de frână este nivelul și starea lichidului din rezervorul cilindrului principal.

  Inițial, majoritatea sistemelor de oprire a vehiculelor erau acționate mecanic frâne cu tambur, frane circulare cu saboti cu expansiune internă; adică presiunea piciorului exercitată asupra pedalei de frână a fost transportată direct la frane circulare cu saboti printr-un sistem de cabluri flexibile. Cu toate acestea, frânele mecanice erau dificil de menținut, astfel încât forța de frânare egală să fie aplicată la fiecare roată. Pe măsură ce greutățile și viteza vehiculului au crescut, șoferul a solicitat din ce în ce mai mult efort pe pedala de frână.
Frânele mecanice au fost înlocuite cu sisteme hidraulice, în care pedala de frână este conectată la pistoane în comandă cilindri și de acolo prin tuburi din oțel cu secțiuni flexibile către cilindri individuali la roți. Circuitele hidraulice față și spate sunt separate. La roți frane circulare cu saboti sunt situate între capetele mobile ale saboților de frână, și fiecare este echipat cu două pistoane.

Cum vei recunoaște o problemă a sistemului de frânare de frane circulare cu saboti

  Frane circulare cu saboti pentru o funcționare optimă a sistemului de frânare. Cea mai frecventă problemă cu care se confruntă sistemul de frânare este uzura. Alte probleme care vă vor afecta sistemul de frânare sunt lichidul de frână vechi și murdar, scurgeri și înfundări în conductele de lichid și furtunuri și probleme cu tamburele, rotoarele și componentele hidraulice.
Pentru siguranța macaralelor, a utilajelor mari de ridicare, face periodic inspecția la frane circulare cu saboti și la frane cu saboti FC. Dacă auziți un zgomot sau scârțâit atunci când apăsați pedala de frână, vehiculul dvs. poate avea probleme cu frâna. Ați putea avea, de asemenea, probleme de frânare dacă trebuie să apăsați pedala foarte mult pentru a vă opri sau a încetini, mașina dvs. derapează, trage într-o parte sau durează pentru a opri. Desigur, dacă aveți o lampă de avertizare a frânei, aceasta vă va alerta la o problemă de frână.

  Supraîncălzirea tamburilor și a saboților de frână de la frane circulare cu saboti face ca frânele să se estompeze și să-și piardă eficacitatea atunci când sunt ținute cuplate pentru o perioadă considerabilă de timp. Această problemă a fost atacată de utilizarea aripioarelor de răcire din aluminiu lipite de exteriorul tamburilor de frână pentru a crește rata de transfer a căldurii în aer. Gurile de aerisire din roți sunt prevăzute pentru a crește circulația aerului pentru răcire.
Frane cu saboti FC, în ciuda costului lor mai mare, sunt căutate datorită rezistenței lor la estompare. Deși există unele sisteme cu patru roți, de obicei discurile sunt montate pe roțile din față, iar unitățile de tambur convenționale sunt păstrate în spate. Dacă aveți nevoie de utilaje mari de ridicare, folosiți frane cu saboti FC, frane circulare cu saboti de la Motor Industry. Apelați la specialiști pentru sfaturi utile.

frana circulara
frane circulare cu saboti
frane cu saboti FC