Motoare electrice cu frana


Afişare 1 - 15 din 19 (2 pagini)

Motoare electrice pentru echipamente de ridicat

ASM, ASFM, AIM, AIFM

De ce avem nevoie de motoare electrice? De ce este important un motor în viața modernă

  Motoare electrice – produse importante care au impact aproape în toate aspectele vieții moderne. Frigiderele, aspiratoarele, aparatele de aer condiționat, ventilatoarele, hard diskurile computerelor, geamurile automate ale automobilelor și o mulțime de alte aparate și dispozitive folosesc toate motoare electrice pentru a converti energia electrică în energie mecanică utilă.
  Pe lângă funcționarea aparatelor obișnuite pe care le folosim în fiecare zi, aceste motoare electrice sunt responsabile și pentru o porțiune foarte mare a proceselor industriale. Motoare electrice sunt utilizate la un moment dat în procesul de fabricație pentru aproape fiecare produs conceput care este realizat în fabricile moderne. Datorită numărului aproape nelimitat de aplicații pentru motoare electrice, nu este greu de imaginat că există peste 700 de milioane de motoare de diferite dimensiuni în funcțiune în întreaga lume. Sistemele care controlau aceste motoare electrice în trecut au suferit de performanțe foarte slabe și erau foarte ineficiente și costisitoare.

  Cererea de performanță și precizie mai mare pentru motoare electrice, combinată cu dezvoltarea unei electronice mai bune în stare solidă și microprocesoare ieftine a dus la crearea ASD-urilor moderne. Un ASD este un sistem care include un motor electric, precum și sistemul care îl acționează și îl controlează.
  Orice unitate de viteză reglabilă poate fi privită ca cinci părți separate: sursa de alimentare, convertorul electronic de putere, motorul electric, regulatorul și sarcina mecanică. Alimentarea cu energie electrică poate furniza energie electrică sub formă de curent alternativ sau continuuConvertorul electronic de putere asigură interfața dintre sursa de alimentare și motor. Datorită acestei interfețe, aproape orice tip de sursă de alimentare poate fi utilizată cu un motor electric. Controlerul este circuitul responsabil pentru controlul ieșirii motorului. Acest lucru se realizează prin manipularea funcționării convertorului electronic de putere pentru a regla frecvența, tensiunea sau curentul trimis la motor.

Motoare electrice - caii de lucru ai mașinilor industriale

  Motoare electrice au devenit puțin mai cunoscut și apreciat în ultimii ani, prin îmbunătățirea integrării lor în mai multe tipuri de mașini. Având în vedere că majoritatea oamenilor înțeleg și apreciază impactul pe care poluarea lor îl are asupra climei, a existat o cerere mai mare de motoare electrice care ne pot ajuta să ne îmbunătățim mediul sau, cel puțin, să facem mai puțin rău.
  Prin această cerere de creștere și dezvoltare, unii dintre cei mai mari inventatori din lume au rafinat aceste motoare electrice pentru a funcționa acum mai bine și pentru a fi mai eficienți decât a fost până acum. Părți ale unui motor electric. Un motor cu inducție trifazat și cu patru poli este format din două părți principale - un stator și un rotor. Statorul este compus din trei părți - un miez al statorului, sârmă conductoare și un cadru.

  Miezul statorului este un grup de inele de oțel care sunt izolate unele de altele și laminate împreună. Aceste inele au fante pe interiorul inelelor pe care firul conductor le va înfășura pentru a forma bobinele statorului. Pur și simplu, într-un motor cu inducție trifazat, există trei tipuri diferite de fire. Puteți numi aceste tipuri de fire Faza 1, Faza 2 și Faza 3.
  Fiecare tip de fir este înfășurat în jurul sloturilor de pe părțile opuse ale interiorului miezului statorului. Odată ce firul conductor este în poziție în interiorul miezului statorului, miezul este plasat în cadrul. Motoare electrice au o durată de viață operațională extinsă, dar cu nevoi minime de întreținere datorită simplității arhitecturii de proiectare. Unele motoare electrice sunt chiar porniri automate pentru o mai mare ușurință în utilizare. Motoare electrice conțin relativ puține piese în mișcare și pot funcționa fără a fi nevoie de reparații majore.

Cum sunt și cum funcționează motoare electrice cu frana

  Motoare electrice cu frana sunt utilizate pentru a încetini sau a menține sarcinile motorului atunci când curentul este întrerupt intenționat sau accidental. Motoare electrice cu frana se încadrează în categoria frânelor electromecanice și există două categorii de bază: setul cu arc și setul electric. Într-o frână cu arcuri, arcurile acționează frâna astfel încât să aplice cuplul atunci când puterea este deconectată.
  Frâna este decuplată fie prin dispozitive de acționare electromagnetice, hidraulice sau pneumatice. Frânele cu arcuri din motoare electrice cu frana sunt bine adaptate la aplicațiile de oprire rapidă și deținere și sunt adesea folosite ca frâne de susținere sigure. Cu toate acestea, acestea nu oferă prea mult control asupra timpului de oprire, cu excepția cazului în care actuatorul este hidraulic sau pneumatic. Pe de altă parte, într-o frână reglată electric, frâna aplică cuplul pe măsură ce este prezentă puterea pentru a asigura forța de acționare printr-o bobină magnetică.

  Există frâne cu magnet permanent pentru motoare electrice cu frana care utilizează forța magneților permanenți spre deosebire de arcuri pentru a aplica presiunea necesară pentru a genera cuplul de oprire. Pentru a decupla aceste frâne, se creează un flux magnetic prin aplicarea unui curent suficient la bobina pauzei pentru a anula câmpul magnetic creat de magnetul permanent. Aceste frâne funcționează bine atunci când este necesară o oprire controlată - de exemplu, scară rulantă.
  Frânele de curent continuu sunt un exemplu de frână de motor acționată cu arc. Acestea folosesc arcuri pentru a apăsa placa armăturii pe butucul frânei. Frânele de curent continuu de la motoare electrice cu frana sunt cunoscute pentru că necesită mai puțină întreținere și mai puține reglaje decât alte tipuri de frâne, deoarece nu există legături sau solenoizi implicați. Pentru orice întrebare despre motoare electrice cu frana apelați la un consultant specializat de la Motor Industry.

De ce este important un motor electric?

  Motor electric mai avansat înlocuiește acum un motor mai vechi pentru a obține performanțe, eficiență și precizie mai bune. Unitățile de la un motor electric avansat sunt capabile de o precizie mai bună, deoarece utilizează microprocesor mai sofisticat sau controlere DSP pentru a monitoriza și regla ieșirea motorului. De asemenea, acestea oferă o eficiență mai bună utilizând topologii mai eficiente ale convertorului și motoare electrice mai eficiente.
  Unitățile mai avansate de astăzi de la un motor oferă, de asemenea, o creștere a performanței prin utilizarea unor scheme de comutare superioare pentru a oferi mai multă putere de ieșire în timp ce utilizează motoare mai ușoare și electronice mai compacte. Într-o mașină electrică, nu există alternator. Deci, cum se reîncarcă bateria atunci? Deși nu există un alternator separat, motorul dintr-o mașină electrică acționează atât ca motor, cât și ca alternator. Acesta este unul dintre motivele pentru care mașinile electrice sunt atât de unice.

  Astfel, bateria pornește motorul, care furnizează energie treptelor de viteză, care rotesc anvelopele. Acest proces se întâmplă atunci când piciorul este pe accelerator - rotorul este tras de-a lungul câmpului magnetic rotativ, necesitând un cuplu mare. Dar ce se întâmplă când dai drumul la accelerator? Când piciorul se desprinde de pe accelerator, câmpul magnetic rotativ se oprește și rotorul începe să se rotească mai repede.
  Când rotorul se rotește mai repede decât câmpul magnetic rotativ din stator, această acțiune reîncarcă bateria, acționând ca un alternator. Pentru a simplifica și mai mult acest proces - imaginați-vă pedalând cu bicicleta pe un deal. Pentru a ajunge în vârful dealului, trebuie să pedalezi mai tare și poate chiar trebuie să te ridici și să cheltuiești mai multă energie pentru a roti anvelopele și a atinge vârful dealului. Câmpul magnetic rotativ care trage rotorul în spatele acestuia creează rezistența necesară pentru a mișca anvelopele.

motoare electrice
motoare electrice cu frana
motor
motoare