Cuplaje electromagnetice


Afişare 1 - 15 din 166 (12 pagini)

Cuplaje electromagnetice de la MotorIndustry sunt produse import Germania

  Cuplaje electromagnetice de la MotorIndustry fac parte din categoria cuplaje electromagnetice de calitate, fiind produse în Germania. Cuplarea electromagnetică este un fenomen comun cablajelor electrice și circuitelor în care un câmp electromagnetic într-unul are ca rezultat o încărcare electrică în altul.
  Este adesea denumită cuplare inductivă, deoarece procesul are loc din cauza inductanței electrice, în care are loc transferul proprietăților electromagnetice dintr-o locație în alta fără a avea loc contactul fizic. Pentru ca cuplajul electromagnetic să aibă loc, trebuie să existe o schimbare a câmpului electromagnetic care îl generează. Din acest motiv, dispozitivele de curent continuu (DC) nu produc efectul, dar este obișnuit în curent alternativ ( AC) circuite.
  Modificarea unui câmp magnetic într-un circuit poate modifica fluxul de curent în altul. Michael Faraday și Joseph Henry sunt cei care au descoperit în 1831 principiul unor cuplaje electromagnetice. Acest fenomen este cunoscut astăzi ca Legea lui Faraday.

  În natură, radiația electromagnetică este o condiție dublă. Undele electromagnetice sunt compuse atât din proprietăți magnetice cât și electrice. Cuplaje electromagnetice sunt, prin urmare, tot de două tipuri.
  O cuplare electrică rezultă atunci când se schimbă o densitate de sarcină pozitivă sau negativă într-un fir sau într-un circuit, iar aceasta respinge ca încărcăturile într-un alt fir de circuit. Procesul de respingere, precum încărcăturile din firul din apropiere, le determină să se deplaseze în interiorul firului, iar aceasta este definiția a ceea ce este curentul electric.
  Această formă de curent este adesea denumită cuplare de încărcare sau cuplare de capacitate. Cuplarea magnetică este partea inversă a acestui efect. Pe măsură ce curentul curge într-un fir, generează un câmp magnetic.
  Cu curent alternativ, acest câmp magnetic va fluctua și va provoca o schimbare a câmpului magnetic în circuite sau fire cuplate. Câmpurile magnetice sunt direct perpendiculare pe câmpurile electrice din cuplaje electromagnetice.

Factori care afectează influența unor cuplaje electromagnetice

  Cuplaje electromagnetice se produc atunci când un curent alternativ într-un circuit sau fir induce o tensiune într-un alt fir. Fenomenul se produce deoarece cele două fire sunt foarte aproape. Acest fenomen este întâlnit la transformatoarele electrice.
  Totuși, cuplarea la o distanță, numită conversație încrucișată, poate avea loc și cu transmisiile radio și telefonice. Cuplarea electromagnetică intenționată este principiul pe care se bazează transformatoarele, în care curentul poate fi crescut sau redus în tensiune într-o înfășurare secundară a firului pe baza nivelului de curent.   Când sursa și victima sunt separate de o distanță mai mare, de obicei aceasta este egală cu o lungime de undă are loc cuplarea electromagnetică.
  Sursa radiază sau emite o undă electromagnetică care se propagă prin spațiul deschis între ele și este preluată sau primită de victimă. Sursa și victima acționează ca antene radio. Cuplarea care există între circuite atunci când sunt afectate reciproc de același câmp electromagnetic.

  Principiul cuplării electromagnetice este bazat pe toate motoarele electrice moderne, releele și transformatoarele.
Generatoarele electrice îl folosesc, de asemenea, la fel ca o mare varietate de dispozitive legate de comunicații, de la radiourile de bandă ale cetățenilor (CB) la televizoare și încuietori fără fir pentru clădiri și automobile. De asemenea, poate fi în detrimentul modului în care funcționează un circuit și poate provoca interferențe în telecomunicații. În acest caz, este adesea denumită interferență electromagnetică (EMI).
  Cu toate acestea, nu toate IME sunt neintenționate, deoarece pot fi utilizate ca o formă de undă purtătoare pentru a spori și puterea semnalului. O forță magnetică generată electric asigură conexiunea între armătură și rotor într-un cuplaj electromagnetic și astfel asigură cuplul disponibil. Dacă tensiunea dispare, câmpul magnetic este îndepărtat și arcul presat va separa din nou armătura și rotorul.

Cuplaj electromagnetic import Germania numai la MotorIndustry

  Cuplaj electromagnetic poate fi utilizat în unul din cele trei moduri principale. În primul rând, câmpul inductor poate crea un curent electric specific dorit, cum ar fi în transformatoare. În al doilea rând, câmpul inductor poate crea un efect mecanic specific dorit, cum ar fi la motoarele electrice.
  În cele din urmă, câmpul de inducere poate crea o rezonanță, care în sine poate crea curenți electrici în mod specific doriți, cum ar fi în transmisia și recepția radio și dispozitivele de încărcare fără contact.
  În transformatoare, un curent electric conduce printr-o sârmă înfășurată în jurul unui miez de un anumit tip, numit înfășurare primară. Acest fir este plasat intenționat lângă un alt fir înfășurat în jurul aceluiași miez, numit înfășurare secundară. Câmpul electromagnetic, creat prin trecerea curentului prin înfășurarea primară, induce apoi un curent electric în înfășurarea secundară.

  Dacă cele două înfășurări au același număr de rotații în jurul miezului, permite înfășurării primare să treacă o replică exactă a curentului său electric înfășurarea secundară. Aceste tipuri de transformatoare se numesc de obicei transformatoare de izolare.
  Prin inducție, acestea permit ca două circuite să fie legate electric sau cuplate electric, fără a intra efectiv în contact fizic direct, care izolează fizic cele două circuite unul de celălalt. Când înfășurările primare și secundare nu au același număr de ture în jurul miezului, cuplajul inductiv provoacă un efect diferit.
  În urma înfășurării primare se formează câmpul electromagnetic. Acesta este proporțional ca valoare cu diferența dintre cele două înfășurări. De exemplu, dacă înfășurarea primară este de 10 spire în jurul miezului, iar înfășurarea secundară este de 20 de spire în jurul miezului, curentul indus în înfășurarea secundară va fi de două ori tensiunea curentului care trece prin înfășurarea primară.

cuplaje electromagnetice
cuplaj electromagnetic
cuplaj